Vloerverwarming en parket

Wij van ROY.nl krijgen vaak dagelijks wel de vraag of parket gelegd kan worden in combinatie met vloerverwarming. Een terechte vraag maar het antwoord is nog niet zo simpel. Veel parketbedrijven beweren dat de combinatie van parket en vloerverwarming niet mogelijk is. Dit is enigszins begrijpelijk dat sommige parketbedrijven zich daar gelet op de problemen en risico’s niet aan willen branden, maar het is niet waar. Het vereist de nodige kennis en vakmanschap en daarom kan niet iedereen het.

Wat kan wel en wat kan niet

Om risico’s zoveel mogelijk uit te sluiten, is het noodzakelijk om te zoeken naar een geschikt type parket. De meest geschikte soorten parket op vloerverwarming zijn rechtstreeks gelijmde conventionele parketvloeren en multiplanken/lamelparket (deze zijn niet dikker dan 16 mm en 18 of 22 cm breed) Deze types parketvloeren hebben de laagste isolatiewaarden en geven dus het beste de warmte door.

Specialiteiten van ROY.nl

Het leggen van parket op vloerwarming is inmiddels een specialiteit van ROY.nl geworden. In de afgelopen jaren hebben wij honderden meters parket gelegd op alle soorten vloerverwarming ( zowel hoofd en/of bijverwarming) waardoor onze eigen parketteurs veel ervaring hebben in allerlei combinaties van vloerverwarming en parket. Heeft u al een keuze kunnen maken uit welke parketten vloer u graag wil? Maar twijfelt u nog of die toch kan op een vloerverwarming. Neem dan even telefonisch contact met ons op.


Ons vloerverwarming-en-parket assortiment