Bamboe vloeren

Ook toe aan iets nieuws? Iets vernieuwends, en toch praktisch, duurzaam en vooral ook betaalbaar? Neem dan een bamboe vloer! Bamboe vloeren zijn exclusief, bijzonder milieuvriendelijk, bamboe parketvloeren gaan een leven lang mee en massieve bamboe vloeren lopen meer solide dan vloeren met enkel een toplaag van bamboe.

Waarom de keuze voor je vloer voor bamboe?
Bamboe is harder dan de meeste houtsoorten zoals het conventionele eiken en ander hard hout soorten. Doordat bamboe een dichte structuur heeft, is het houtworm-, rot- en ook nog eens vochtbestendig. Verder is bamboe verkrijgbaar in de tint naturel en coffee en kan het naar allerlei kleuren worden afgewerkt van je keuze.

Bamboe is toch een plant?
Bamboe is een plant en een super goed alternatief van hardhout. Bamboe heeft een veel kortere tijd nodig om te groeien en kan al na 4-5 jaar geoogst worden. Dit in tegenstelling tot traditioneel bekende houtsoorten waarbij 50 tot 120 jaar nodig is om materiaal met dezelfde hardheid te krijgen. Bamboe kan heel snel groeien tot soms wel een meter per dag als de scheuten net de grond uit komen. Later vertraagt de groei en verandert deze ‘reuze grassoort’ naar een meer houtachtige structuur.

Prijzen van een bamboevloer?
De prijs/kwaliteit verhouding van bamboevloeren is goed. Als je bamboe wegzet en vergelijkt met andere houten vloeren die vallen in dezelfde hardheidscategorie is bamboe qua prijs heel aantrekkelijk. Benieuwd naar wat er allemaal kan en mogelijk is? Wij van Roy.nl werken in ieder geval samen MOSO bamboevloeren waardoor we aan alle wensen kunnen voldoen. Neem nu Contact Op en wij zullen u rustig alles uitleggen.


Ons bamboevloeren assortiment


Verwerkings technieken

Stam tot strips
Na de oogst wordt de bamboestam in de lengterichting in strips gezaagd, waarna de groene buitenschil wordt verwijderd. De strips hebben van nature een lichte gele kleur (naturel), maar kunnen ook worden gestoomd voor een lichte bruine kleur (caramel) of thermisch worden behandeld voor een donkerbruine kleur (chocolate).

Strip tot vloer
Nadat de strips zijn behandeld en gedroogd, zijn ze gereed om te worden verwerkt tot de uiteindelijke vloer.